Wanneer u een voertuig bestuurt, is het verplicht om uw auto te verzekeren. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen met allen hun eigen voorwaarden. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders waarbij u een autoverzekering kunt afsluiten. Middels dit artikel willen wij enkele aanbieders aan u voorstellen, leggen wij uit welke soorten autoverzekeringen er zijn en hoe u een autoverzekering afsluit.

Besparen op uw autoverzekering

We leven op het moment in een crisis, zodoende gaan steeds meer mensen bekijken waar ze geld op kunnen besparen. Één van de punten waar men vaak op kan besparen is op de autoverzekering. Via het internet is het heel gemakkelijk om een autoverzekering te vergelijken en zodoende een goedkopere autoverzekering af te sluiten. Er zijn zoveel aanbieders waar men een autoverzekering kan afsluiten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder volgen enkele bekende aanbieders waarbij je een autoverzekering kunt afsluiten. De genoemde bedragen zijn gemakshalve gebaseerd op een auto met een dagwaarde van € 10.000 en een WA beperkt casco verzekering.

Autoverzekering vormen

Naast het feit dat er tientallen aanbieders van autoverzekeringen zijn, verschillen deze vaak alleen in prijs en enkele aanvullende voorwaarden. Er zijn drie vormen van autoverzekeringen die elke autoverzekeringsmaatschappij aanbiedt.

WA autoverzekering

Een WA verzekering is de goedkoopste autoverzekering die er is. De WA verzekering, Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen, is zoals de naam al zegt, bij de wet verplicht. Deze vorm van autoverzekering vergoed de schade die u met uw eigen auto of motorrijtuig toebrengt aan een andere weggebruiker.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco is iets uitgebreider dan de standaard verplichte WA verzekering. Zo dekt deze vorm autoverzekering, naast de standaard dekking, onder meer schade aan eigen auto wat de standaard WA verzekering niet doet. Logischer wijs zal de premie die u moet betalen hoger liggen dan bij een standaard WA autoverzekering.

All-risk autoverzekering

De all-risk autoverzekering is de uitgebreidste vorm autoverzekering die men kan krijgen. Deze autoverzekering dekt naast de standaard dekking schade door onder andere de volgende zaken: diefstal, brand, explosie, botsing met een dier, schade door natuurverschijnselen, schade door technische mankementen en schade die opzettelijk is toegebracht door derden. Daarnaast wordt ook de schade die u zelf veroorzaakt door de all-risk autoverzekering gedekt. Mocht u dus overhoop bij het inparkeren een paaltje raken dan wordt de schade aan uw eigen auto gewoon vergoed.

Oldtimer autoverzekering afsluiten

Wanneer u in het bezit bent van een oldtimer, wilt u deze auto natuurlijk goed verzekeren. Een oldtimer is een auto die al meer dan 15 jaar oud is. Niet alle verzekeringsmaatschappijen verzekeren een oldtimer. Bij Univé, AEGON en Diks is het wel mogelijk om uw oldtimer te verzekeren. Bij verschillende verzekeraars is het zelfs mogelijk om te kiezen uit verschillende oldtimer autoverzekeringen. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een oldtimer die gebruikt wordt als tweede auto, oldtimer die gebruikt wordt voor woon- en werkverkeer of oldtimer die als enige auto en/of voor woon- en werkverkeer wordt gebruikt (men mag met deze verzekering maximaal 20.000 kilometer per jaar rijden).

Goedkope autoverzekering afsluiten

Een goedkope autoverzekering afsluiten is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Via het internet gaat er een wereld voor u open. Het is namelijk mogelijk om via het internet snel en gemakkelijk een autoverzekering af te sluiten. U kunt via het internet uw premie voor uw autoverzekering berekenen bij verschillende aanbieders. Op deze manier kunt u de verschillende prijzen met elkaar vergelijken evenals de voorwaarden die deze aanbieders aanbieden. Bij sommige aanbieders is het zelfs mogelijk om uw autoverzekering tijdelijk stop te zetten en zodoende geld te besparen.