Een lening afsluiten kan eenvoudig zijn. Toch zijn er meerdere zaken waar u rekening mee kunt houden als u een lening gaat afsluiten. Er zijn een aantal tips die u kunnen helpen om een goede keuze te gaan maken als u een lening wilt gaan afsluiten. Een lening afsluiten is op zich niet veel werk, maar u kunt er daarna wel jaren aan vast zitten. Maak daarom een goede en verantwoorde keuze als u een lening wilt gaan afsluiten.

Een lening afsluiten? Neem de tijd!

Wilt u een lening afsluiten? Neem dan de tijd om u goed te informeren, dit kan u op de gehele looptijd van uw lening vele honderden, zo niet duizenden Euro’s besparen. Een lening die niet bij u past, kan u slapeloze nachten bezorgen. Als u zich goed oriënteert is de kans vele malen groter dat u een goede lening afsluit. Wat een goede lening voor u is, hangt af van uw bestedingsdoel, kennis en ervaring en welke risico’s u zelf wilt lopen. Het klinkt allemaal wellicht wat zwaar. Maar wij behouden u graag voor het afsluiten van een “verkeerde” of veel te dure lening! Onze adviseurs helpen u graag verder om een passende en verantwoorde lening voor u af te sluiten.
Als u het belangrijk vind om eerst meer over leningen te weten te komen kunt u altijd even op de lenen pagina kijken, daar worden veel algemene leentermen uitgelegd.

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 

Een lening afsluiten met Advies of op basis van execution only?

Als u een lening gaat afsluiten, kunt u kiezen voor een lening met advies, of op basis van execution only. Bij een lening met advies neemt de adviseur de mogelijkheden met u door en bepaald u samen met de kredietadviseur wat voor u de beste optie is om een lening af te sluiten. De adviseur zal vanuit zijn invalshoek en met zijn expertise met u doornemen wat voor u de beste opties zijn.
U kunt natuurlijk ook alles zelf doen. Dit heet execution only. U bepaald zelf wat voor soort lening u kiest, bij welke maatschappij en tegen welke voorwaarden. Dit betekent dat u zelf behoorlijk wat kennis in huis moet hebben om na te gaan of u een lening afsluit die voor u passend is.
Wellicht belangrijk om te melden is dat een lening met advies hetzelfde kost als een lening op basis van execution only. Dit komt omdat het wettelijk zo geregeld is dat er bij het afsluiten van een lening geen kosten in rekening gebracht mogen worden. Welbeschouwd zou u dus kunnen zeggen dat bij een lening het advies gratis is, de intermediair wordt namelijk in beide gevallen door de bank beloond.

Wat kost een lening afsluiten?

Belangrijk om te weten als u een lening wilt gaan afsluiten. Zijn er bijkomende kosten, wat zijn deze en hoe hoog zijn deze?
Bij een lening afsluiten is dit overzichtelijk. In de Wet op het Consumenten Krediet is namelijk vastgelegd dat er voor het afsluiten en bemiddelen van een geldlening geen kosten in rekening gebracht mogen worden. U kunt er dan ook vanuit gaan dat bij het afsluiten van een lening geen aparte kosten voor u in rekening gebracht worden. De rente die u betaalt voor de lening zijn dus uw enige bijkomen de kosten voor het afsluiten van de lening.

Waar vind u de voordeligste lening

Hier hoeft u wat leningafsluiten.com niet lang over na te denken. Wij vergelijken namelijk de verschillende leningen voor u. Als u één keer een aanvraag bij leningafsluiten.com doet, dienen wij deze aanvraag in bij verschillende banken. Hierdoor vergelijkt u bij ons automatisch meerdere aanbieders. Uiteraard mag u ook altijd bij andere aanbieders u aanvraag indienen. Een persoonlijke lening afsluiten of een doorlopend krediet afsluiten is immers altijd kosteloos en vrijblijvend.

Wat is voor u de beste keuze?

Samen met onze adviseur kunt u vrijblijvend de mogelijkheden voor een voordelige lening doornemen. Wat voor u de beste keuze is kunt u bepalen met onze gediplomeerde adviseurs. Wij nemen graag voor u de tijd om de mogelijkheden voor een goede en verantwoorde lening met u door te nemen. Een lening afsluiten doet u niet iedere dag, en wij begrijpen dat. Onze adviseurs zijn onafhankelijk en objectief en voorzien u graag van de juiste informatie om een gedegen lening af te sluiten.

Eerlijk en objectief advies over een lening afsluiten

U kunt van ons verwachten dat wij de tijd nemen om u te voorzien van het juiste advies. Als wij een akkoord krijgen op uw lening aanvraag zullen wij telefonisch contact met u opnemen om de mogelijkheden door te spreken. Een adviesgesprek hoort bij onze dienstverlening. Wij sterven naar excellent advies. Onze adviseurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de geldmarkt. Ook als u inmiddels een lening heeft afgesloten via Leningafsluiten.com kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen als er vragen of onduidelijkheden zijn.

Lening afsluiten zonder BKR toetsing

Een lening afsluiten is op zich niet heel complex. Als u een vast inkomen heeft en de verhouding tussen uw inkomen en woonlasten zijn goed genoeg voor een financiering. Dan kunt u bijna overal terecht voor een voordelige lening. Zeker met de huidige lage rentestanden is het eenvoudig om een lening af te sluiten. Lastiger wordt het echter als u wilt gaan lenen zonder BKR toetsing. Geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten is een enorme uitdaging. Alle reguliere banken verstrekken namelijk geen lening zodra er ook maar een negatieve registratie is. Een lening afsluiten zonder BKR toetsing is dan ook haast niet te doen. Om duidelijk te maken wat het BKR doet hieronder een filmpje over de werking van het BKR.Het BKR registreert dus alleen leningen. Zij zijn zelf niet verantwoordelijk voor de melding. Alleen de bank die u heeft aangemeld kan ervoor zorgen dat uw BKR registratie verwijderd kan worden. En dit kan alleen indien er duidelijk gemaakt kan worden dat er geen achterstand is geweest. Of als de bank niet de juiste procedure heeft gevolgd.