Als u een lening heeft lopen is de kans groot dat u teveel betaald. Wij, als zuinige Nederlanders, zijn namelijk goed in het afsluiten van te dure leningen. Meer dan 80% van de Nederlanders heeft op dit moment een lening lopen die veel voordeliger zou kunnen. Uw lening oversluiten zou u dan veel geld kunnen besparen.

Hoe werkt uw lening oversluiten?

Uw lening oversluiten is in veel gevallen eenvoudig. Een lening aanvragen kan online. Een aanvraagformulier invullen is in de meeste gevallen binnen enkele minuten gedaan. Na het invullen gaan de banken of de intermediairs voor u aan het werk om uw lening zo voordelig mogelijk over te sluiten.
Het is voor u van belang om er hierbij voor zorg te dragen dat u een zo voordelig mogelijke lening afsluit. Een voordelige lening afsluiten kan u veel geld besparen. Belangrijk bij het oversluiten van leningen is dat u in ieder geval meerdere offertes opvraagt om een zo goed mogelijk voorstel te verkrijgen. U kunt de offertes dan met elkaar te vergelijken door te kijken naar de verschillen in rentes, looptijd en totaal terug te betalen bedragen. Deze informatie kunt u eenvoudig terugvinden in het ESIC formulier.

Lening oversluiten met lagere rente altijd voordelig?

Voordat u enthousiast aan het lening oversluiten slaat, omdat de rente bij een ander lager is. Willen wij u nog wel wijzen op het gegeven dat er bij een persoonlijke lening een bepaalde uitzondering is. Als u al enige tijd aan de persoonlijke lening heeft betaald, is het nagenoeg onmogelijk om uw lening nog voordeliger te maken.
Bij een persoonlijke lening kunt u dit eenvoudig met elkaar vergelijken. Als u weet hoeveel maanden u nog aan uw lening moet betalen. Kunt u uitrekenen hoeveel u in totaliteit nog moet terugbetalen. Dit geldt natuurlijk ook voor uw nieuw af te sluiten lening. Als u ook daar het aantal maandtermijnen x het maandtermijn doet, kunt u zelf eenvoudig uitrekenen hoeveel u in totaliteit moet terugbetalen. U zult zien dat de nieuwe lening, met een lagere rente lang niet altijd voordeliger uitpakt.

Wat kunt u nog meer doen?

Voordat u uw lening gaat oversluiten kunt u het best eerst al op internet het één en ander met elkaar vergelijken. Het is natuurlijk niet nodig om leningen aan te vragen bij de banken met de hoogste rente, of met de hoogste kosten. Als u gaat vergelijken zult u al snel zien dat een lening oversluiten bij de bekende banken als ING en dergelijke veelal niet goedkoop is. Deze banken rekenen stevige rentepercentages. U bent voordeliger uit bij de kredietbemiddelaars of de financieringsmaatschappijen zoals Kredietconcurrent.nl en Freo bijvoorbeeld. Daar kunt u al geld lenen vanaf respectievelijk 4,5 en 4,6%.