Een minilening is eigenlijk een bijzondere vorm van geld lenen. Bij een minilening leent u een relatief klein bedrag tot maximaal € 800,-. Daarnaast heeft de minilening ook nog eens een vrij korte maximale looptijd. Een minilening kunt u afsluiten met een maximale looptijd van slechts 30 dagen. Gezien deze twee eigenschappen is een minilening eigenlijk een bijzondere vorm van geld lenen. Toch is de kleine lening nog altijd zeer populair, dat heeft zo zijn redenen.

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 

Waarom is de minilening een populaire vorm van geld lenen?

De minilening is een bijzonder populaire vorm van geld lenen, begon het jaren geleden met het SMS krediet, waardoor u binnen 10 minuten geld op uw rekening kon krijgen (overigens ook nog eens zonder BKR toetsing). Lijkt het er nu op dat de minilening steeds volwassener aan het worden is. Dit is overigens niet op vrijwillige basis gebeurd door de verstrekkers van de minilening. Maar meer door de toezichthouder. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is bijzonder actief geweest in het “bestrijden” van de minileningen.
De minilening dankt zijn populariteit voornamelijk aan de soepele acceptatierichtlijnen. Kunt u nergens een lening afsluiten? Bijvoorbeeld door een negatieve BKR registratie, of omdat uw inkomen voor de meeste kredietverstrekkers te laag is? Een minilening kunt u ook met een negatieve BKR registratie krijgen, of als uw inkomen heeft uit uitzendinkomsten, of uit studiefinanciering.
Door deze soepele acceptatie is de minilening nog altijd uitzonderlijk populair.

Waar kunt u een minilening aanvragen?

Cashper minilening

Een minilening kunt u niet zomaar bij iedere bank aanvragen. U kunt deze alleen aanvragen bij partijen die zich hierin gespecialiseerd hebben. Bij deze partijen kunt u enkel en alleen minileningen aanvragen. Zij verstrekken geen andere vormen van krediet. Zij hebben alle systemen zo ingericht dat u bij hen maar één mogelijkheid heeft. En dat is het aanvragen van een kleine lening.

Waar moet u op letten bij een minilening?

Op zich is er met een minilening niet veel mis. Toch is er één negatief aspect waar veel over gezegd wordt. En dat zijn de kosten. De kosten voor het afsluiten van een minilening zijn stevig. Ondanks het gegeven dat er niet veel partijen meer zijn waar u terecht kunt voor een minilening, raden wij u toch aan, om de partijen waar u wel terecht kunt, goed met elkaar te vergelijken. Een kleine lening met een maximale looptijd van 30 dagen, kan u bij het maximale leenbedrag soms toch al een kleine € 200,- kosten. Toch blijft deze vorm van geld lenen nog altijd zeer gewild. Helaas voornamelijk bij consumenten die wat minder sterk in hun schoenen staan.