Een minilening is de vorm van geld lenen waarbij u de kleinste bedragen kunt lenen. Moet u bij de andere kredietvormen limieten van minimaal € 2.500,- of zelfs € 5.000,- lenen. Bij een minilening kunt u al geld lenen vanaf € 100,- tot maximaal € 800,-. Een minilening afsluiten is dus alleen geschikt voor het lenen van kleine bedragen.
Een minilening afsluiten is tegenwoordig minder eenvoudig dan een aantal jaren geleden. In het verleden was de minilening een vorm van geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing. Tegenwoordig is dit anders. Ook bij een minilening afsluiten kan het zo zijn dat het meer dan 24 uur duurt voordat u het geld op uw rekening ontvangt. Een uitzondering op deze regel kan overigens wel gemaakt worden, maar dan alleen als u al bestaande klant bent bij de verstrekkers van de minilening.

Snel een minilening afsluiten

Ferratum Minilening Afsluiten
Max € 800,-
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
Maximaal 45 dagen
 
Loandome Minilening Afsluiten
Max € 500,-
van 21 tot 65 jaar
Maximaal 30 dagen
rente 0,66% per dag
 
Doorlopend krediet afsluiten
Max € 75.000,-
BKR toetsing
van 21 tot 68 jaar
Voor 72 jaar inlossen
 
Omdat het bij de minilening veelal om “noodkredieten” gaat, die even snel geregeld moeten worden, kan een minilening afsluiten snel geregeld moeten worden. Zoals al eerder aangegeven moet u er ook bij een minilening rekening mee houden dat deze leningen niet binnen enkele minuten op uw rekening zullen staan. Als u dit wel wilt, zult u al klant moeten zijn bij één van de verstrekkers van minileningen. Dan kan een minilening snel geregeld zijn, soms zelfs al echt binnen 10 minuten. Toch raden wij u aan om ook bij het afsluiten van een minilening meer tijd te nemen. U zult al snel zien dat een minilening afsluiten namelijk veel kosten met zich meebrengt. Het kan dan ook verstandig zijn om nog eens na te gaan of er geen andere opties zijn om een lening af te sluiten.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een minilening

Als u een minilening wilt gaan afsluiten zijn er een aantal zaken waar u rekening mee zou kunnen houden. Een belangrijke hierbij is de kosten. Een minilening afsluiten kan namelijk een dure aangelegenheid zijn. U kunt al veel geld besparen door de lening in ieder geval tijdig aan te vragen. Als u weet dat er een lastige periode aankomt is het zaak om tijdig uw minilening aan te vragen. Dit kan u alweer enkele tientallen Euro’s besparen. Hiermee hebben we eigenlijk gelijk al de tweede tip meegegeven. De kosten en uw planning gaan hand in hand. Des te beter u uw minilening afsluiten kan plannen. Des te lager voor u de kosten kunnen zijn.

Voor wie is een minilening geschikt?

Een minilening kan uitermate geschikt zijn voor een korte snelle lening, die u binnen 30 dagen kunt en wilt aflossen. Houdt er wel rekening mee dat de minilening een dure vorm van een lening afsluiten is.
Daarnaast is een minilening geschikt als u geld wilt lenen maar een negatieve BKR registratie heeft. Of als u een lening wilt afsluiten zonder vast inkomen. Dit wordt door de meeste banken namelijk niet geaccepteerd, bij een minilening wordt hier minder lastig over gedaan.