Wilt u een doorlopend krediet afsluiten? Of wilt u er gewoon meer over weten? Het doorlopend krediet is één van de meest, zo niet de meest, flexibele vorm van geld lenen. Bij een doorlopend krediet leent u een vooraf vastgesteld bedrag, ook wel de kredietlimiet genaamd. U mag tot dit limiet opnemen, en ook weer aflossingen doet. Daarnaast bepaald dit limiet bij de meeste vormen van het doorlopend krediet ook uw maandtermijn. De meest gekozen maandtermijnen zijn 1% van de kredietlimiet, 1,5% van de kredietlimiet, of 2% van de kredietlimiet. In uw maandtermijn zit dan rente en aflossing. Met deze vorm van een lening afsluiten zijn er dus veel mogelijkheden.
Het doorlopend krediet is nog altijd de meest gekozen vorm van geld lenen. Dit komt mede omdat er veel varianten van deze kredietvorm zijn. Ook een roodstand op de betaalrekening, of creditcard wordt namelijk aangemerkt als een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 

Voor wie is een doorlopend krediet geschikt

Deze vorm van een lening is eigenlijk voor iedereen geschikt die een flexibele lening nodig heeft. Als u deze vorm van geld lenen vergelijkt met een leenvorm als een persoonlijke lening, kunt u bij deze vorm namelijk bedragen in depot laten staan, u kunt weer opnames doen uit uw krediet, en u kunt boetevrij extra stortingen doen. Als u hier behoefte aan heeft kan dit dus een bijzondere goede vorm van geld lenen zijn. Naast de flexibiliteit van het vroegtijdig kunnen inlossen van de lening, heeft het doorlopend krediet nog een voordeel. Bij nagenoeg alle aanbieders is de rente veel lager dan bij een persoonlijke lening

Waar kunt u een goedkoop doorlopend krediet afsluiten

Zoals al eerder aangegeven zijn er verschillende aanbieders. In het geval van een doorlopend krediet bent u over het algemeen het meest voordelig uit bij de professionele kredietbemiddelaars en bij de direct writers. De verschillen tussen deze twee partijen zijn heel klein, slechts enkele tienden. Ook bij de eigen bank, waar uw betaalrekening loopt, kunt u terecht voor deze vorm van geld lenen. U moet er dan wel rekening mee houden dat de rente daar over het algemeen aanzienlijk hoger kan zijn.

Voordelen van een doorlopend krediet

Om u te helpen om een goede keuze te maken even kort de voordelen van deze kredietvorm op een rij:

  • Een doorlopend krediet heeft meestal een lagere rente dan een persoonlijke lening
  • U mag boetevrij extra inlossingen doen
  • U kunt opnames doen uit uw krediet, u heeft altijd geld achter de hand

Voordelen genoeg lijkt ons om voor deze vorm te kiezen.

Nadelen van een doorlopend krediet

Naast voordelen heeft uiteraard ook deze vorm van geld lenen nadelen. Ook deze zetten wij voor u op een rij:

  • Variabele rente, de rente kan stijgen.
  • Verleiding van heropnames kan heel groot zijn, hierdoor wordt de lening niet ingelost

De laatste behoeft wellicht enige toelichting. Maar als u heropnames blijft doen uit uw lening, dan lost u deze niet af, en blijft u relatief veel rente betalen aan uw krediet.