Doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet afsluiten kan bij verschillende banken en kredietmaatschappijen. De vraag is natuurlijk waar u het meest voordelig een doorlopend krediet kunt afsluiten. Welke bank of kredietverstrekker heeft de beste voorwaarden, en hoe lang duur het eigenlijk voordat het geld op uw rekening staat. Wij zullen u in een globaal onderscheid op weg proberen te helpen om een goed en verantwoord doorlopend krediet afsluiten mogelijk te maken. Overigens willen wij benadrukken dat wij zelf geen advies geven op het gebied van leningen.

Doorlopend krediet afsluiten bij een tussenpersoon

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 
Het lijkt duurder, een doorlopend krediet afsluiten bij een tussenpersoon, uw tussenpersoon moet immers ook geld verdienen. Een tussenpersoon, of professioneel krediet bemiddelaar, is een schakel tussen u en de banken. Zij gaan als het ware met uw aanvraag aan het shoppen om ervoor te zorgen dat u een voordelige lening kunt afsluiten. Een lening afsluiten via een tussenpersoon is in de meeste gevallen juist goedkoper dan een doorlopend krediet afsluiten via uw eigen bank. Het verschil in rente kan oplopen tot enkele procenten per jaar. Geld lenen bij tussenpersonen is veelal voordeliger omdat het hun vak is, zij doen niet anders dan het afsluiten van leningen en leven hiervan. De laagste rente op dit moment via tussenpersonen is op dit moment 4,5%.

Doorlopend krediet afsluiten bij uw bank

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten bij uw eigen bank. Deze optie wordt veelal gekozen uit gemak, en omdat de eigen bank vertrouwd is. Naar onderzoek van onze kant onder meer dan 100 consumenten is overigens ook gebleken dat de meeste consumenten verwachten dat de rente van hun lening bij de eigen bank veel lager is. Daarnaast is uit het onderzoek gebleken dat men bij de eigen bank een hogere rente minder erg is, dan bij een tussenpersoon, of een partij die men niet kent. De eigen bank rekent over het algemeen een hogere rente, maar heeft in sommige gevallen wel een standaard overlijdensrisicodekking. Dit is wel iets om rekening mee te houden indien u dit belangrijk vind.

Maar waar moet u nu echt op letten?

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet zijn er een aantal zaken waar u rekening mee zou moeten houden.
Ten eerste is de rente die u moet gaan betalen natuurlijk ontzettend belangrijk. Dit bepaald namelijk wat de prijs van uw lening wordt. Een doorlopend krediet met een hoge rente is duurder dan een doorlopend krediet afsluiten met een lage rente (met een gelijk maandtermijn).
U kunt rentes eenvoudig met elkaar vergelijken in de kredietoffertes. Daarnaast is er tegenwoordig ook het esic formulier Dit staat voor het Europees Standaardinformatie inzake consumentkrediet. Dit formulier geeft in eenvoudig Nederlands weer wat de voorwaarden van uw nieuw af te sluiten doorlopend krediet zijn. Neem de tijd om deze goed door te nemen.
Geld lenen kost geld, dat is bij een doorlopend krediet niet anders, kijk ook bij een doorlopend krediet afsluiten daarom altijd naar de totale kosten van de lening gedurende de looptijd. Als u met deze zaken rekening houdt is de kans groot dat u een verantwoord doorlopend krediet kunt gaan afsluiten.