Bij een persoonlijke lening kan het zo zijn dat de fiscus mee betaalt aan de door u betaalde rente. Hierdoor kan een persoonlijke lening afsluiten in sommige gevallen een buitengewoon voordelige oplossing zijn. Toch is het ook dan nog van belang om de voordeligste persoonlijke lening af te sluiten. En dat is over het algemeen de persoonlijke lening met de laagste rente. Toch is er nog meer waar u rekening mee moet houden!

Persoonlijke lening afsluiten? Eerst vergelijken!

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 
Als u een persoonlijke lening gaat afsluiten is het natuurlijk altijd van belang om aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening is dit zelfs nog belangrijker. De reden hiervan ligt in de vaste rente. Als u kiest voor een aanbieder met een te hoge rente, zit u hier dan ook direct voor de volledige looptijd van uw persoonlijke lening aan vast. Zorg er dan ook voor dat u altijd de voordeligste oplossing kiest, met de laagste rente. Daarnaast is het ook van belang om te kijken naar de totale kosten van uw lening. Dit kunt u terugvinden in het ESIC formulier. Dit geeft namelijk aan wat u in totaal terug moet betalen gedurende de looptijd.

Waarvoor wilt u een persoonlijke lening afsluiten?

Als u een persoonlijke lening wilt gaan afsluiten is het van belang om de verwachte levensduur van het object, goed af te stemmen met de looptijd van de lening. Als u bijvoorbeeld een auto moet financieren, die u vijf jaar wilt gaan rijden, kies dan voor een lening met een gelijke of kortere looptijd. Dit voorkomt dat u niet meer voor een auto betaalt die u al niet meer rijd.
En de ervaring van veel consumenten leert juist, dat een auto nog lekkerder rijdt, als hij volledig is uitbetaald.
Heeft u het geld nodig voor woningverbetering? Dan kan het nog voordeliger zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. Een persoonlijke lening is namelijk een annuitaire lening. En kan daarmee voldoen aan de voorwaarden van de belastingdienst als u de rente die u aan uw persoonlijke lening betaald zou willen verrekenen met de inkomstenbelasting. Hierdoor kan een persoonlijke lening afsluiten een nog veel voordeligere oplossing gaan worden.

Kosten bij het vervroegd inlossen van de persoonlijke lening

Een aandachtspunt bij een persoonlijke lening afsluiten dat wij nog niet hebben benoemd is de boete bij het vervroegde inlossen van de lening. Dit komt steeds minder voor, maar is nog wel iets om rekening mee te houden. Het kan anders zo zijn dat u voor onaangename verrassingen komt te staan als u uw lening voortijdig wilt inlossen.