De leningen zonder BKR toetsingen blijven ongekend populair. Zeker nu het aantal aanbieders van de minilening weer verder aan het stijgen is, en de reclamebudgetten van deze partijen ook weer lijken te groeien. Wordt de weg naar de minilening weer meer en meer gevonden. Een lening zonder BKR toetsing blijft gewild omdat personen met een negatieve BKR registratie tegenwoordig nagenoeg geen mogelijkheden meer hebben om in het regulier traject nog een lening te kunnen krijgen.

Waarom is een lening zonder BKR toetsing gewild?

Als we eerlijker en opener zouden zijn over leningen hadden we deze vraag niet moeten stellen. Als u de mogelijkheid zou hebben om aan iemand met een negatieve registratie te vragen hoe het is om een lening te krijgen zouden we direct het antwoord weten op deze vraag. Het is tegenwoordig namelijk nagenoeg onmogelijk om een lening te verkrijgen met een negatieve BKR registratie bij een reguliere bank. Ook een lening zonder BKR toetsing bij kredietbemiddelaars is al tijden niet meer mogelijk. Als u een lening nodig zou hebben, en u heeft een negatieve BKR registratie is het ondoenlijk om een lening af te sluiten. Dus op naar een lening zonder BKR toetsing en registratie.

Waar sluit u een lening zonder BKR toetsing?

Er zijn een aantal aanbieders die geen toetsing en registratie bij het BKR doen. De meest bekende hiervan zijn de verstrekkers van de minileningen. Deze partijen zijn niet aangesloten bij het BKR en kunnen en mogen dus ook geen toetsing doen. Daarnaast wordt uw minilening ook niet aangemeld bij het BKR. Daarnaast zou u natuurlijk ook particulier geld kunnen gaan lenen. Op deze manier omzeilt u als het ware het BKR. Vrienden of familie zullen namelijk niet aan u vragen om de uitslag van uw BKR toetsing mee te zenden.

Negatief BKR? Daar houdt u lang last van…

Het is geen prettige opmerking, maar als u een negatieve BKR registratie heeft, houdt u hier lang last van. Een negatieve BKR registratie kan worden geplaatst als u twee maanden of meer achterstand heeft op een lopende lening.
De negatieve BKR registratie blijft staan zo lang de lening loopt. Maar ook daarna. Zelfs als u de lening al heeft terugbetaald blijft deze negatieve registratie nog VIJF! jaar lang zichtbaar. Een lange straf voor een incident.
Om een negatieve registratie te voorkomen raden wij u aan om contact op te nemen met de kredietverstrekker als er een risico is op een betalingsachterstand. Dit is een kleine moeite en kan u zeer veel ellende besparen. Voorkomen is en blijft altijd beter dan genezen!