Een lening afsluiten met BKR toetsing is niet lastig. Sterker nog, bijna alle leningen die u in de normale kredietvormen zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening sluit, is een lening met BKR toetsing. Verstrekkers van deze vormen van krediet zijn namelijk verplicht om een toetsing te doen bij het BKR. Als u daar een lening wilt gaan afsluiten zal dit altijd een lening met BKR toetsing zijn. Ook zal uw lening worden geregistreerd bij het BKR.

Een lening met BKR toetsing en negatieve registratie?Als u in het verleden al een lening heeft afgesloten, en u heeft deze wegens omstandigheden een bepaalde periode niet kunnen betalen (minimaal 2 maanden), dan bent u op zoek naar een lening waarbij geen BKR toetsing plaatsvind. Een lening zonder BKR toetsing kunt u op een aantal plaatsen krijgen.

  • Lening met BKR toetsing als minilening
  • Geld lenen van een particulier
  • Geld lenen bij de Kredietbank

Bij twee van de drie (de bovenste twee) kunt u geld lenen zonder dat hier een BKR toetsing plaatsvind. Deze partijen kunnen namelijk geen BKR toetsing doen.
Bij de derde partij sluit u wel een lening met BKR toetsing. Het verschil is echter dat een lening met BKR toetsing en een negatieve registratie bij de Kredietbank absoluut geen probleem is. H
De kredietbank is namelijk een bank die voornamelijk werkt op basis van sociale kredietverstrekking. Dit blijkt voornamelijk uit hun verstrekkingscriteria. Als u een inkomen heeft van meer dan 130% van het minimumloon, kunt u bij de Kredietbank bijvoorbeeld geen lening aanvragen.

Fabels over een lening met BKR

Er wordt veel gesproken over het BKR en dan met name de negatieve registraties bij het BKR. Wij hebben diverse praktijkgevallen gehoord. Er zijn bijvoorbeeld verschillende instanties die dreigen met een negatieve BKR registratie, maar zelf überhaupt niet aangesloten zijn bij het BKR.

U kunt alleen aangemeld worden door een instelling die aangesloten is bij het BKR

Een instelling kan zich alleen bij het BKR aansluiten als deze ook daadwerkelijk kredieten verstrekt. Ook bemiddelaars van kredieten kunnen zich dus niet aanmelden en kunnen u geen negatieve registratie geven. Daarnaast houdt dit ook in dat u geen negatieve BKR registratie kunt krijgen van Deurwaarders, Incassoburo’s, bouwbedrijven, uw zorgverzekering etc.
U kunt eenvoudig nagaan of een instelling aangesloten is bij het BKR door de website van het BKR te raadplegen.

Feiten over een lening met BKR

lening met BKR

Naast de fabels zijn er natuurlijk ook feiten die vermeldenswaardig zijn als het gaat om de lening met BKR. Zo kunt u bijvoorbeeld een lening met BKR. Een feit is bijvoorbeeld dat een lening met BKR toetsing voordeliger is dan een lening zonder BKR toetsing (m.u.v. de lening van een particulier). Als u een lening met BKR toetsing wilt gaan afsluiten en u heeft al lopende leningen die u goed betaald, beloond de bank u met een lagere rente. De bank heeft er dan meer vertrouwen in dat u de nieuwe lening ook weer goed gaat betalen. Een lening met een goed verloop zorgt dus voor een hogere kredietwaardigheid.
Het is daardoor dus meestal goedkoop geld lenen met een lening met BKR toetsing.
Daarnaast is een lening met BKR toetsing makkelijker te verkrijgen, het aanbod is groter en voor een lening met BKR toetsing kunt u bij alle banken en kredietbemiddelaars terecht.

Goedkoopste lening met BKR toetsing

Als laatste willen we u nog een tip geven voor de goedkoopste lening met BKR toetsing. Dit is namelijk niet bij uw eigen bank, waar u al jaren klant bent. U bent voor de goedkoopste lening met BKR toetsing het meest voordelig uit bij de kredietbemiddelaars. Dit zijn partijen die enkel en alleen bemiddelen in leningen. Hier kunt u al geld lenen tegen een rente vanaf 4,5%. Waar dit bij de eigen bank vaak begint vanaf 6,5%.