Lenen voor een verbouwing kan op verschillende manieren. U kunt een lening afsluiten of een (tweede) hypotheek afsluiten. En er bestaat natuurlijk nog altijd de optie om uw hele hypotheek over te sluiten. Wat voor u het meest geschikt is bepaald u uiteraard nog altijd zelf. Omdat lenen voor een verbouwing meestal om wat grotere uitgaven gaat, kan het verstandig zijn om toch even het één en ander met een adviseur kort te sluiten.

Lenen voor een verbouwing? Wat kiest u?

Als u wilt gaan lenen voor een verbouwing kunt u kiezen voor een hypotheek of een consumptief krediet, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.
Wat in u geval voordeliger is, kunt u het best overleggen met een financieel adviseur, zeker als het gaat om het volledig oversluiten van uw hypotheek. Als u eenmaal weet wat de bijkomende kosten zijn bij uw hypotheek kunt u natuurlijk altijd nog even kijken of het toch nog voordeliger is om een lening af te sluiten. Een lening afsluiten voor een verbouwing kunt u over het algemeen het best doen in de vorm van een persoonlijke lening. Hoewel de rente bij deze vorm van geld lenen vaak wat hoger is, bent u over het algemeen toch iets voordeliger uit. Dit komt omdat u de belastingdienst voorwaarden renteaftrek aan uw lening mee kunt laten betalen. Mits uw lening wel aan de voorwaarden voldoet natuurlijk. Belangrijk onderdeel hiervoor is dat uw lening een vaste aflossing heeft.

Let op rente en totaal prijs

Er zijn veel mensen die gefixeerd zijn op de te betalen rente van de lening. Toch zijn er meer zaken waar op gelet moet worden bij het aangaan van een lening of een hypotheek. Het belang van goed financieel advies is daarbij groot. Zeer groot. Waar u goed financieel advies kunt krijgen is voor ons lastig aan te geven. U moet er hierbij in ieder geval vanuit gaan dat een adviseur van een bank in veel gevallen in ieder geval graag zal zien dat u zaken gaat doen met zijn of haar bank. Houdt hier dan ook altijd rekening mee.