Een verbouwing, en zeker de grotere verbouwingen, kan veel geld kosten, geld dat u niet zomaar heeft liggen. Een lening afsluiten voor verbouwing is dan ook geen vreemd idee. Net als voor auto’s wordt er voor verbouwingen veelvuldig geld geleend. Een lening afsluiten voor een verbouwing kan echter vele malen voordeliger dan een lening afsluiten voor een auto. Het grote verschil is dat een lening afsluiten voor verbouwing een lening kan zijn waarbij de rente fiscaal aftrekbaar is. Bij een autolening is dit al jaren niet meer mogelijk.
Om de rente van de lening voor de verbouwing fiscaal aftrekbaar te kunnen krijgen moet uw lening wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Is dit niet het geval? Dan krijgt u ook geen rente aftrek. Een verschil van tientallen Euro’s per maand.

Beste lening afsluiten voor verbouwing

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 
Om ervoor te zorgen dat u de beste en voordeligste lening gaat afsluiten voor uw verbouwing kan het verstandig zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. Waarom? Omdat deze leenvorm voldoet aan de voorwaarde van de rente aftrek die de belastingdienst stelt. Als u de rente wilt verrekenen moet het namelijk een lening zijn met een annuitaire of een lineaire afbouw. Een persoonlijke lening heeft deze afbouw en voldoet daarmee aan deze voorwaarde.
Daarnaast moet het geld overigens wel voor de verbouwing gebruikt worden, en u moet dit uiteraard ook aan kunnen tonen.
Natuurlijk kunt u bij een lening afsluiten voor verbouwing ook kiezen voor een doorlopend krediet, omdat u wat geld achter de hand wilt houden en niet alles direct nodig heeft. Kan ook een goede optie zijn, maar houdt er dan wel rekening mee dat er geen renteaftrek plaats kan vinden voor de fiscus.
Laat uw kredietadviseur dit goed met u doornemen, en narekenen wat voor u de meest voordelige optie is.

Waar sluit u de voordeligste lening voor een verbouwing

In tegenstelling tot wat veel mensen denken sluit u de lening voor de verbouwing niet het voordeligst af bij uw eigen bank. De eigen banken berekenen namelijk veel hogere rentes dan de kredietbemiddelaars of de direct writers. Gespecialiseerde partijen als het gaat om de verstrekking van leningen. Wij raden u dan ook aan om altijd bij meerdere partijen zoals Krediet Groep Nederland, Freo, Direct etc. een lening aan te vragen. Zorg dat hier ook altijd één of liefst twee partijen bij zitten waarbij u advies krijgt bij uw lening. U kunt dan samen met de adviseur sparren over de beste mogelijkheden om een voordelige lening af te sluiten.
Houdt bij een lening afsluiten voor verbouwing ook altijd rekening met de mogelijkheden om de rente fiscaal aftrekbaar te maken en bespreek dit met de kredietadviseur!