Er zijn veel feiten en fabels over het BKR verwijderen. Er zijn veel verschillende websites met zeer uiteenlopende meningen over de mogelijkheden van het verwijderen van een negatieve BKR registratie. Een ding staat daarbij als een paal boven water. BKR verwijderen kan niet zomaar. Er moet veel gebeuren om BKR verwijderen mogelijk te maken.
Als u een negatieve BKR registratie heeft dan heeft u al ervaren hoe lastig het kan zijn om een negatieve BKR registratie te hebben. Een lening afsluiten wordt een haast onmogelijke opgave. De enige mogelijkheid die er is voor snel geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing is de minilening. En die is lang niet altijd voordelig. Het BKR verwijderen zou dan natuurlijk een uitstekende optie kunnen zijn. Om u daarbij te helpen dan in ieder geval de feiten en de fabels van het verwijderen van een negatieve BKR registratie voor u op een rij.

BKR Verwijderen? Waar moet u zich melden?

Het eerste loket waar u naartoe kunt u de bank die u heeft aangemeld bij het BKR. Zij zijn overigens ook de enige partij die ervoor kunnen zorgen dat een negatieve BKR registratie ongedaan gemaakt wordt. En dat de BKR melding dus ook daadwerkelijk verdwijnt.
Feit is dat zij de registratie alleen zullen gaan verwijderen indien duidelijk aantoonbaar is dat zij zelf een fout hebben gemaakt. Een zielig verhaal zal de bank niet accepteren. BKR verwijderen lukt alleen als de registratie echt onterecht was. Dit kan bijvoorbeeld als de bank u te snel heeft aangemeld. Of dat er überhaupt geen achterstand is geweest.
Andere redenen zullen niet, of niet snel worden geaccepteerd.

Wanneer is BKR verwijderen niet mogelijK?

BKR verwijderen zal niet mogelijk zijn als er echt een achterstand is geweest. Zeker als de achterstand meer dan 3 maanden was. Banken zullen niet meewerken om deze registratie te verwijderen. Ook al heeft u de negatieve BKR registratie al jaren geleden opgelopen. Kijk er dus goed voor uit dat u geen negatieve BKR registratie oploopt. Ook hierbij is voorkomen vele malen beter dan genezen. Want het genezen is een proces van jaren en jaren.