Goedkoper lenen is voordeliger dan u wellicht denkt. Op dit moment is het namelijk zo dat ongeveer 80% van de Nederlanders namelijk te duur leent. De vraag is natuurlijk waar dit aan ligt. Hoe komt het dat een volk dat bekend staat om onze oud Hollandse zuinigheid massaal te duur aan het lenen is? Lenen we bij de verkeerde instellingen? Begrijpen we niet helemaal wat een lening is?
Er zijn meerdere factoren waarom het ons niet lijkt te lukken om een voordelige lening af te sluiten. Terwijl een lening afsluiten toch best eenvoudig is. En zeker een voordelige lening afsluiten!

Waarom lenen we veel te duur?

Waarom zijn wij Nederlanders eigenlijk veel te duur aan het lenen. Waarom is goedkoper lenen voor veel mensen zo ingewikkeld blijkbaar? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Het eerste belangrijke punt is dat lang niet alle consumenten goed voor ogen hebben wat een lening inhoud en bepaalde vormen van geld lenen niet als een lening zien. Hierbij kunt u vooral denken aan het roodstaan op de betaalrekening. Ook het gebruiken of hebben van creditcards met een maandelijkse terugbetaling wordt vaak niet als lening ervaren, terwijl dit toch wel degelijk het geval is. U moet namelijk rente betalen over uw lening. En juist op deze vormen van geld lenen is de rente tussen de 12 en de 15%! Goedkoper lenen is dan vaak vrij eenvoudig.
Daarnaast worden er ook veel lening afgesloten bij de bank waar ook de betaalrekening loopt. Banken als ING, Rabobank en ABN Amro. Begrijpelijk natuurlijk, want deze banken zijn vertrouwd. Hier maken ze overigens ook helaas direct misbruik van. De banken hanteren veel hogere rentes dan nodig is. Zo betaalt u voor een lening van € 25.000,- bij de ABN Amro bank minimaal 6,9%. Terwijl dit ook mogelijk is voor een rente van 4,5%! Een verschil van 2,4%. Vertaald naar een jaarbesparing is dit € 600,-! Goedkoper lenen is dus interessant, en kan u € 50,- per maand opleveren!

Waar kunt u goedkoper lenen?

Goedkoop geld lenen doet u dus in ieder geval niet bij uw eigen bank, en ook niet bij de creditcard maatschappijen.
Het goedkoopst kunt u lenen bij de bemiddelaars van consumptief krediet, zoals Kredietconcurrent.nl of nivogeld.nl. Dit zijn aanbieders van leningen waar u zeer voordelig terecht kunt. Deze partijen hanteren rentes van 4,5%. Dat is dus nog eens voordelig geld lenen! Goedkoper lenen dan dit kan overigens niet voor een consumptief krediet. De laagste rente is op dit moment 4,5%. Begin dus direct met goedkoper lenen en sluit u te dure leningen over naar een voordelige lening!