In de hoogconjunctuur van de jaren negentig ontstond er, door het gunstige beursklimaat en bepaalde belastingvoordelen, een nieuw populair product, de beleggingsverzekering, aangeboden door vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen. Het was een nieuwe vorm van sparen waarbij je op latere leeftijd in één keer een bedrag uitgekeerd zou krijgen, waar je nog lang van zou kunnen genieten. De inlegpremie was redelijk, de verzekeringsmaatschappij belegde deze premie in verschillende fondsen, het rendement dat u verzekerd werd was hoog en zo bouwde u een kapitaal op voor de toekomst. Echter, sinds een tweetal jaren is gebleken dat er op deze beleggingsverzekeringen hoge kosten werden ingehouden door de verzekeringsmaatschappijen, zonder u daarover te informeren. Met als gevolg dat deze uiteindelijk veel minder opbrengt dan u dacht, een woekerpolis.

Feit: één op twee Nederlanders heeft een woekerpolis. De kans is groot dat u zelf ook een woekerpolis hebt. Dit betekent dat u veel van het geld dat u daaraan betaald eigenlijk gewoon weggooit. Oversluiten van de woekerpolis is gelukkig een optie.

Er worden zelfs reclames over gemaakt op tv tegenwoordig. Bedrijven die o.a. poliskosten en klantkosten in rekening brengen waardoor veel van uw premie betalingen zuiver opgaan aan bonussen en commissies binnen de maatschappij waar u uw woekerpolis heeft afgesloten. Het gevolg is dat u op de einddatum van de woekerpolis niet het spaarbedrag haalt waar u op gehoopt had. Sommige mensen krijgen zelfs helemaal niets en in heel veel gevallen moeten mensen zelfs nog bijbetalen ook!

Een van de opties om de schade te beperken bij een woekerpolis is om uw woekerpolis te oversluiten. Kortom, een andere financiële instelling neemt uw polis over tegen veel lagere kosten. En omdat deze geen overbodige kosten rekent, heeft dit direct een positief effect op het eindbedrag van uw polis en in de meeste gevallen op de maandelijkse premie die u betaalt. Uw eindbedrag wordt een stuk hoger en/of uw maandelijkse premie betalingen kunnen dan een stuk lager zijn. Bij sommige polissen kan dit voor de verzekerde tot 40 % schelen. Door uw polis te laten controleren, krijgt u gedetailleerde informatie over hoe uw woekerpolis voordeliger kan en welke positieve gevolgen dat heeft voor uw eindbedrag en/of maandelijkse premiebetalingen