Kredieten worden voornamelijk afgesloten als luxe product. Consumptieve kredieten zijn kredieten die gericht zijn op het consumeren van goederen, diensten en producten. Daarbij kun je denken aan elektronica, maar ook aan het maken van een mooie reis of het kopen van een nieuwe televisie. Een krediet kost altijd geld. Je betaalt het krediet immers volledig terug, maar zult tevens rente moeten betalen. Een goedkoop krediet heb je zelf in de hand.

Krediet

Zoals gezegd heb je consumptieve kredieten, die bedoeld zijn om goederen, diensten en producten aan te kunnen schaffen. Deze kredieten worden vervolgens aan de bank of kredietinstelling terugbetaald. Dat gebeurt middels een maandelijkse aflossing. Deze aflossing is gelijk aan het geleende bedrag. Uiteindelijk kun je er dus vanuit gaan dat je het geleende bedrag weer helemaal aan de bank hebt teruggeven. Een krediet krijg je natuurlijk nooit gratis, de bank is altijd uit op winst. De winst van de bank zit in de rente. De rente kan hoog of laag zijn. En afhankelijk van die rente heb jij een duur of goedkoop krediet.

Rentetarieven

Bij het aangaan van een krediet ben jezelf bij. Jij bepaalt dus ook hoeveel je aan rente gaat betalen. Het enige dat je daarvoor moet doen is de rentetarieven in de gaten houden. Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en kredietinstanties met elkaar alvorens een krediet aan te gaan. Op die manier beïnvloed je zelf de kosten die je aan het krediet zult overhouden. Hoe lager de rente is op het moment dat je het krediet rondmaakt, hoe lager jouw kosten uiteindelijk zullen zijn. En zo kom je aan een goedkoop krediet.

Online goedkoop krediet afsluiten

Kredieten kun je online met elkaar vergelijken. Uiteraard geldt voor de rentetarieven hetzelfde. Je zult daarvoor naar de websites van de banken en kredietinstellingen moeten die je op het oog hebt. Op het moment dat de rente je bevalt, kun je het krediet – in veel gevallen ook gewoon online – aangaan. Vervolgens worden er afspraken gemaakt met de bank of kredietinstelling over de aflossing, waarbij ook het definitieve bedrag aan rente genoemd zal worden.

Goedkoop krediet niet altijd mogelijk

Helaas is het niet altijd mogelijk om een goedkoop krediet af te sluiten. Als je bijvoorbeeld haast hebt en snel geld moet lenen, kun je er niet vanuit gaan dat dit altijd goedkoop kan. In dat geval zul je moeten overwegen of je het nog wat tijd geeft, of dat je toch gaat voor de duurdere lening. Wanneer je een waarschuwing wil krijgen over een bepaald tarief, kun je dit met de bank of kredietinstelling afspreken. Zij zouden je dan kunnen waarschuwen als er een laag rentetarief is.

Conclusie

Voor zover mogelijk wil iedereen natuurlijk een goedkoop krediet afsluiten, maar een goedkoop krediet is niet aan de orde van de dag. Banken en verstrekkers van kredieten verdienen juist door de rente aan hun financiële product. Hoe hoger de rente, hoe meer zij zullen verdienen. Echter, omdat ze wel klanten willen hebben, zullen ze de tarieven af en toe ook lager maken. Houd deze tarieven goed in de gaten als je op zoek bent naar een goedkoop krediet. Op het juiste moment instappen kan je vele euro’s per maand schelen.