Buiten de bekende varianten van verzekeringen, zoals een inboedelverzekering, een woonhuisverzekering, de zorgverzekering, en een van de levensverzekeringen, zijn er nog veel meer bijzondere verzekeringen af te sluiten. Veel van die verzekeringen richten zich tot een specifiekere doelgroep en zijn dan ook bedoeld voor speciale situaties.Echter, sommige verzekeringen zijn de moeite waard en zodoende hebben we ze eruit gehaald. In dit artikel maken we kennis met een aantal van deze bijzondere verzekeringen via een aantal voorbeelden.

Oldtimerverzekering

Als je een oldtimer in je bezit hebt heb je vaak niet genoeg aan alleen een autoverzekering, want als de oldtimer beschadigd raakt, door een ongeval zijn de kosten hoger dan bij welke andere auto dan ook. Onderdelen van dit soort auto’s worden niet meer geproduceerd en de reparatie is vaak erg duur.De oldtimerverzekering vergoedt de kosten die nodig zijn om de auto te herstellen. Omdat het onderhoud van een oldtimer nu eenmaal erg duur is, zal ook de premie van de oldtimerverzekering een stuk hoger zijn.

Telefoonverzekering

Veel van de aanbieders van mobiele telefoons bieden tevens een verzekering aan, waarbij kosten ten gevolge van schade kunnen worden vergoed. Deze vorm van verzekeringen kan op allerlei manieren afgesloten worden en in de meeste gevallen wordt de telefoon vervangen bij schade. De telefoonverzekering is een luxeproduct en lang niet altijd even noodzakelijk. Aanbieders van telefoons weten dat mensen graag zekerheid hebben en kunnen aan een dergelijke verzekering nog wat meer verdienen. Vraag jezelf altijd af of de verzekeringen en betreffende premies iets toe te voegen hebben.

Bruiloftverzekering

Een bijzondere dag mag niet zomaar verkeerd gaan en helemaal het geval is dat bij een bruiloft. Hoe fantastisch de voorbereidingen ook gedaan kunnen zijn, op een bruiloft kan het altijd uit de hand lopen. Van ruzies tot ziekte, van overlijden tot autopech, de redenen zijn uiteenlopend, een doorgang van de bruiloft kan altijd in gevaar komen.De kosten die al gemaakt zijn, zijn vaak erg hoog en gaan vaak over de tienduizend euro heen. Als je geen zorgen meer wil hebben over de gevolgen rondom de financiën van het verzetten of helemaal afzeggen van een bruiloft is deze verzekering de moeite meer dan waard.

Huisdierenverzekering

Ook huisdieren kunnen vandaag de dag verzekerd worden via een eigen verzekering. In veel gevallen wordt een huisdier voor een bedrag verzekerd, waar dan weer een premie aan vast hangt. Huisdieren worden vooral verzekerd als er sprake is van een speciaal ras of het gaat om een wedstrijddier. Of deze verzekering wel of niet bij je past of van toepassing is op jouw situatie is helemaal afhankelijk van de band die je hebt met zo’n beest en welke voordelen je van verzekeren kunt krijgen.

Bijzondere verzekeringen afsluiten

Zoals je duidelijk hebt kunnen lezen in bovenstaande alinea’s kun je diverse verzekeringen afsluiten, in allerlei aparte en uiteenlopende situaties. Of je een dergelijke verzekeringen wel of niet af wenst te sluiten het is aan te raden om de aanbieders naast elkaar te leggen en te vergelijken. Premies, voorwaarden, voor- en nadelen willen nogal eens verschil uitmaken, zoals bij gewone verzekeringen ook veel het geval is. In veel van de gevallen sluit je een verzekering zoals in dit artikel voor een bepaalde tijd of situatie af waardoor je er niet heel lang aan vast zit.