Iemand die aan het zoeken is naar een geschikte hypotheek zal online meer dan voldoende informatie kunnen vinden. Op heel veel websites worden overzichten geboden van allerlei verschillende leningen en hypotheken, die gebruikt kunnen worden om een woning te financieren. Naast op het internet adverteren banken en hypotheekverstrekkers ook via kranten en tijdschriften met hun hypotheken en financiële producten en diensten. Er is altijd een strijd tussen banken en hypotheekverstrekkers, want steeds meer mensen nemen een hypotheek. De lijfrentehypotheek is een van de vele vormen van hypotheken die intussen bekend is en in dit artikel zullen we je hier meer over vertellen.

Lijfrentehypotheek

Wat de naam van de lijfrentehypotheek je waarschijnlijk aan doet denken is deze hypotheek nauw verbonden aan een zogenaamde lijfrenteverzekering. Deze lijfrenteverzekering, onderdeel van de levensverzekeringen, zorgt ervoor dat het benodigde bedrag aan de hand van premies verzameld wordt. Bij het aangaan van de hypotheek zullen hier natuurlijk heldere en duidelijke afspraken over worden vastgelegd, zodat je van tevoren weet wat je van de hypotheek kunt verwachten. Zo wordt onder andere het bedrag vastgelegd dat je maandelijks zult moeten betalen aan premie, behalve het maandelijks te betalen rentetarief. In de jaren die volgen zal de lijfrente opgebouwd worden, zodat je aan het eind van de looptijd periodiek kunt gaan aflossen.

Fiscaal voordeel

Opvallend genoeg gaat het vooral om mensen met een tekort in hun pensioen die een lijfrentehypotheek af proberen te sluiten. De reden is eenvoudig, want je betaalt voor zowel de premie van de verzekering als rente over de hypotheeksom. Je zult dit iedere maand moeten betalen en je zit aan deze kosten vast tot aan het eind van de looptijd van de hypotheek. Bij deze vorm van hypotheken heb je wel een groot fiscaal voordeel, want de rente mag je aftrekken van de inkomstenbelasting, aan het einde van het jaar. Dat is voor iedereen voordelig, maar mensen die ook nog eens een tekort hebben in hun pensioen, mogen de premies ook nog eens aftrekken van de belasting.

Voordelen en nadelen

De voordelen en nadelen hebben bij de lijfrentehypotheek veel met elkaar te maken, want hoewel je de premies en rente van de belasting af mag trekken, zul je wel extra moeten gaan betalen bij het uitkeren van de lijfrente. Elke maand zul je een fors bedrag ontvangen, waarover je dan ook weer inkomstenbelasting zult moeten betalen. Maar wel heb je het fiscale voordeel de volledige looptijd van de hypotheek, een jaar of dertig. Een ander voordeel van de lijfrentehypotheek is dat je van tevoren weet waar de hypotheek naar toe zal gaan en wat je ervan mag verwachten.

Hypotheekadvies

In dit artikel hebben we je meer verteld over de lijfrentehypotheek, een hypotheekvorm die erg populair is en door veel mensen wordt afgesloten. Als je de voordelen en nadelen met elkaar vergelijkt weet je waarschijnlijk zelf het best te zeggen of deze hypotheek al dan niet bij jou past. Als je nog extra informatie over deze hypotheekvorm wilt, dan kun je het beste een gesprek aangaan met een bank of hypotheekverstrekker. Daar zullen ze nog veel meer informatie kunnen geven over de hypotheek en je verder helpen bij het vinden van de juiste hypotheek. Ook zelf kun je van tevoren informatie verzamelen over de lijfrentehypotheek door online te zoeken naar de lijfrentehypotheek.

Online zoeken naar informatie

Het wereldwijde web is ook voor goed hypotheekadvies een prima plaats. Wanneer je meer informatie wenst over de lijfrentehypotheek kun je bronnen op het internet aanboren om meer te weten te komen. Ook kun je via het internet met andere mensen in contact komen die ervaring hebben met deze vorm van hypotheken. Vooral het uitwisselen van die ervaringen kan je nog meer helpen bij het maken van je keuze. Op het internet is, zoals gezegd, heel veel informatie te vinden. Houd er echter rekening mee dat niet alle informatie even relevant is.