Soms is het handig om snel over wat extra geld te beschikken. Snel geld lenen kan daarbij helpen. Er zijn diverse leningen af te sluiten, maar over het algemeen geldt dat het wel even duurt voor het geld op je rekening staat. In geval van haast of nood is dat niet handig. Hoe eerder het geld dan op je rekening staat, hoe beter het is.

Snel geld lenen

Om snel geld te lenen moet je dus niet uitgaan van een van de bekendere leningen, zoals de doorlopend krediet of het persoonlijke lening. Deze kredietvormen vragen nu eenmaal wat tijd en aandacht en moeten eerst getoetst worden. Pas als alles is goedgekeurd staat het geld op je rekening. Hier gaan doorgaans enkele dagen overheen. Snel geld lenen kan echter wel via andere instanties, zoals websites die de zogenaamde flitskrediet, ook wel de minilening genoemd, aanbieden. Deze lening kan binnen een paar minuten op je rekening staan.

Flitskredieten en minilening

Een flitskrediet (of minilening) is, zoals de naam ongetwijfeld al doet vermoeden, een lening die razendsnel rond is gemaakt. Via sms, per mail of via een online formulier vul je over jezelf enkele gegevens in. Deze gegevens gaan naar het bedrijf dat de minilening aanbiedt. Zodra zij akkoord gaan met wat je hebt aangegeven, maken ze de betaling in orde. Je kunt ervan uit gaan dat het geld dan in enkele minuten wordt overgemaakt naar je eigen rekening. Snel geld lenen is dus letterlijk heel snel.

Risico’s van snel geld lenen

Aan de flitskrediet zitten echter wel wat risico’s. Zo wordt deze lening niet aangeboden door een erkende bank. De Nederlandsche Bank doet voornamelijk zaken met banken die bekend zijn en daardoor betrouwbaar. Commerciële bedrijven, die zich vaak manifesteren aan de hand van een website, vallen daar niet onder. Dat betekent dat de voorwaarden die voor banken en kredietverstrekkers gelden niet van toepassing zijn. Je doet immers geen zaken met een bank, maar met een bedrijf, een onderneming. Buiten het risico dat je het niet eens wordt over de voorwaarde, hoef je ook geen rente te betalen. In ruil daarvoor zijn er de zogenaamde administratiekosten, of behandelkosten. Die kosten kunnen hoog oplopen en beslaan soms wel twintig procent van het geleende bedrag.

Enkele honderden euro’s

De flitslening is geen lening die je kunt gebruiken voor een verbouwing of renovatie. Voor dergelijke bedragen dien je echt wel even de tijd te nemen. Een flitslening beslaat normaliter zo’n honderd tot hooguit duizend euro. Ook wordt verwacht dat je deze lening binnen enkele dagen en soms een maand weer hebt terugbetaald. Snel geld lenen betekend hier dus ook snel geld terugbetalen, met rente en administratiekosten.

Lenen met verstand

Snel geld lenen is mogelijk. Maar het is niet altijd aan te raden. Zeker wanneer het om grote bedragen gaat is het beter de tijd te nemen en een lening af te sluiten bij een erkende bank of verstrekker van leningen. Wanneer je echt niet anders kunt kan de flitslening een uitkomst bieden. Want het geld is razendsnel overgemaakt. Ook ter overbrugging van de periode tot je weer salaris krijgt is deze vorm van leningen geschikt. Houd er wel rekening mee dat je met snel geld lenen altijd duurder uit zult zijn dan met een normale lening.