Mensen die extra geld nodig hebben, om wat voor reden dan ook, kunnen doorgaans snel en eenvoudig een lening afsluiten bij de bank of een kredietverstrekker. Het geld wordt overgemaakt naar hun rekening en ze kunnen het gebruiken. Binnen een afgesproken termijn moet het geld weer terugbetaald zijn aan de bank, inclusief de berekende rente. Zolang dit prima verloopt, zal de cliënt nog meer leningen af kunnen sluiten. Echter, wanneer dit niet goed loopt, zijn de gevolgen anders.

BKR Lening

Wanneer iemand een lening afsluit en die vervolgens niet aflost, krijgt de persoon in kwestie een zogenaamde negatieve codering bij het BKR. Het Bureau Krediet Registratie in Tiel houdt goed bij welke mensen een lening afgesloten hebben, welke mensen de lening hebben afbetaald en welke mensen dit niet hebben gedaan. Op die manier zijn banken en kredietverstrekkers er meer van verzekerd dat hun klanten de lening kunnen terugbetalen.

Negatieve codering BKR

Als je een lening niet hebt kunnen afbetalen, krijg je een negatieve codering bij het BKR in Tiel. Dat betekent dat je geen nieuwe leningen meer kunt afsluiten. Banken en kredietverstrekkers nemen dit serieus, want zij willen niet dat ze een product uitgeven dat niet wordt betaald. Daarom is het lastig om te lenen met een negatieve codering bij het BKR. Toch zijn er mogelijkheden voor mensen die zo’n negatieve codering hebben gekregen.

BKR Lening via het internet

Dat banken en kredietverstrekkers zich baseren op het BKR is logisch. Zij zijn afhankelijk van de inkomsten door rente en willen het geleende bedrag terug. Maar er zijn ook instanties die geen aanspraak maken op het bestand van het BKR. Via het internet bieden veel commerciële bedrijven namelijk ook financiële producten aan. Voornamelijk leningen. Deze leningen zijn via een formulier op de website af te sluiten, of door een sms te sturen. Vaak worden deze leningen ook wel BKR leningen genoemd. Een BKR lening is vaak lager dan een normale lening en omvat enkele honderden euro’s. In plaats van rente betaal je bij de BKR lening administratie- en behandelingskosten.

Leen met verstand

Wanneer je geregistreerd staat bij het BKR is dat vaak niet zonder reden. Je wordt uitgesloten van leningen en het aanvragen van abonnementen omdat het financieel niet is op te brengen. Wanneer je dan toch een lening afsluit, kun je nog dieper in de problemen geraken. Leen daarom altijd met verstand. Eventueel kun je langsgaan bij een bank of een financieel expert, die je meer opties laat zien en je vertelt wat je kunt doen om van je negatieve codering af te komen. Want één ding is duidelijk: geld lenen kost altijd geld.

Advies bij BKR Lening

Een BKR lening is een lening voor mensen met een negatieve codering bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Wanneer je een lening aanvraagt wordt je getoetst op je BKR, waardoor een lening niet door zal gaan. Via het internet kun je alternatieve leningen vinden, vaak tegen administratiekosten. Het is verstandig om bij een BKR lening eerst advies te vragen bij een bank of een kredietverstrekker, alvorens een BKR lening af te sluiten. Zo voorkom je dat je later in de financiële problemen raakt.