Geld lenen met uitkering hoeft geen probleem te zijn. Mensen die niet werken, bijvoorbeeld omdat ze arbeidsongeschikt zijn of geen baan kunnen vinden en bezig zijn met solliciteren, krijgen een uitkering. Een uitkering is een alternatief inkomen, dat door de staat wordt gegeven. Hierbij wordt uitgegaan van een laag bedrag, waardoor er niet veel mogelijkheden zijn voor mensen met een uitkering. Wanneer er geld nodig is, omdat bijvoorbeeld de wasmachine het begeven heeft, of omdat de auto gerepareerd moet worden, kan dat een probleem zijn.

Geld lenen met uitkering

Wanneer je geld nodig hebt, dat op dat moment niet op je bankrekening staat, kun je doorgaans naar de bank stappen en een lening afsluiten. Echter, met een uitkering sta je negatief geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie – afgekort bekend als het BKR – in Tiel. Banken en kredietverstrekkers zullen niet snel geneigd zijn een lening uit te geven aan mensen met een dergelijke codering, omdat deze vaak eerder in financiële problemen zijn gekomen. Ook maakt het feit dat je geen baan hebt – en dus geen inkomen – het lastiger om een eventuele lening, en de rente, terug te betalen aan de bank. Toch is het mogelijk om een lening af te sluiten wanneer je een uitkering hebt.

Derde partijen

Banken en kredietverstrekkers zullen niet snel geneigd zijn om je een lening te geven, maar er zijn meer opties. Zo bieden diverse websites op het internet leningen aan voor mensen met een BKR notering en mensen met een uitkering. Aan de hand van een formulier vul je in over welk bedrag je de beschikking wilt hebben. Daarna wordt gekeken of je, ondanks je uitkering, toch nog gebruik zou kunnen maken van een financieel product, waaronder dus ook een lening. Van deze partijen zijn er steeds meer. Ook stellen zij mensen in staat om een zogenaamde flitslening, ook wel minilening genoemd, af te sluiten. Dit zijn kleine leningen om een korte periode te overbruggen, geld lenen met uitkering is dus wel mogelijk.

Voorwaarden van geld lenen met uitkering

Zoals gezegd zijn de zogenaamde derde partijen geen banken en kredietverstrekkers. Dat betekent dat je goed in de gaten moet houden wat de voorwaarden en eisen precies zijn aan geld lenen met uitkering. Op die manier voorkom je dat je een contract afsluit waardoor je uiteindelijk veel dieper in de problemen komt. Eventueel kun je advies vragen bij een erkende bank of kredietverstrekker. Ook al heb je een uitkering, zij kunnen wel met oplossingen komen.

Lenen met verstand

Geld lenen kan noodzakelijk zijn, maar het is zeker niet de beste optie. Wanneer je geld nodig hebt kun je ook overwegen om bij bekenden te lenen. Zo voorkom je dat je rente moet betalen en uiteindelijk nog meer in de problemen raakt. Ook is het handig om geen luxe goederen aan te schaffen. Wanneer je geen geld hebt, zijn deze goederen heel erg duur en zullen ze je niet veel opleveren. Verstandiger is het om te wachten tot je weer een normaal inkomen hebt. Zo zorg je ervoor dat je niet hoeft te lenen en hoef je ook niet bang te zijn voor schulden.

Conclusie

Geld lenen met een uitkering is mogelijk, al zal het niet gemakkelijk zijn. Banken en kredietverstrekkers kijken streng naar een eventuele BKR notering. Wel kun je bij derde partijen terecht, zoals websites op het internet, om een lening af te sluiten. Ga voor jezelf wel altijd na of dit verstandig is. Wanneer je het echt niet zeker weet, kun je altijd op zoek gaan naar een adviseur die je kunt adviseren bij geld lenen met uitkering.