Leningen heb je in allerlei soorten en maten, voor diverse doeleinden. Mensen sluiten vaak een consumptief krediet af, omdat ze goederen willen kopen, of een reparatie willen laten uitvoeren. Dit zijn luxe producten, die niet persé noodzakelijk zijn. Maar er zijn ook mensen die om andere redenen geld willen lenen, omdat het echt nodig is. Op zich is dat geen probleem, tenzij je een codering hebt bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel, zogenaamd lenen met bkr.

BKR

Het BKR, de afkorting van Bureau Krediet Registratie, houdt bij welke inwoners er een schuld hebben openstaan, wie er gebruik maken van een uitkering en welke mensen financiële problemen hebben. Wie geregistreerd staat bij het BKR kan geen lening meer afsluiten. Maar ook is het voor deze mensen niet mogelijk om abonnementen, bijvoorbeeld voor de telefoon, aan te gaan. Door een registratie bij het BKR word je financieel goed in de gaten gehouden. Het doel van het BKR is ervoor te zorgen dat banken en kredietverstrekkers beschermd blijven van leningen die niet kunnen worden terugbetaald. Daarnaast worden mensen die willen geld lenen met bkr beter beschermd tegen te hoge schulden die mogelijk niet terugbetaald worden.

BKR codering

Wanneer je bekend bent bij het BKR, dus wanneer je in het systeem staat, wordt er gesproken van een negatieve BKR codering. Met andere woorden houdt dit in dat wanneer je een lening aangaat bij de bank, alle alarmbellen gaan rinkelen. De lening zal dan ook geen doorgang vinden en je zult het zonder moeten doen. Uiteraard kun je dit bij meerdere banken proberen, maar de slotsom zal hetzelfde zijn, lenen met bkr is bij de meeste banken onmogelijk. Je kunt van een BKR codering afkomen. In dat geval zul je de schulden die je hebt moeten afbetalen en ervoor zorgen dat er weer vertrouwen is in je financiële handelen.

Lenen met BKR codering

Maar je hebt toch een lening nodig? De banken zullen je die lening niet geven, maar er zijn wel andere mogelijkheden. Zo kun je geld lenen via commerciële bedrijven. Zij richten zich in het bijzonder op een doelgroep die bij het BKR geregistreerd is. Zij geven kleinere leningen uit dan banken en rekenen hiervoor geen rente. Wel zijn er behandelingskosten, soms ook administratiekosten, aan de lening gekoppeld. De meeste van deze kredieten moeten binnen korte tijd weer worden terugbetaald. Ter overbrugging kunnen deze leningen zeker uitkomst bieden. Deze leningen vind je voornamelijk via het internet.

Advies bij lenen met BKR

Wanneer je een codering hebt bij het BKR en een lening af moet sluiten, kun je ook langsgaan bij een financieel expert. Deze kan je meer vertellen over de mogelijkheden die je hebt. Aan de hand van dit advies kun je alsnog besluiten elders een lening aan te gaan. Ook kun je kijken of er binnen je kennissen- en familiekring mensen zijn die tijdelijk bij kunnen springen.

Lenen met BKR is mogelijk

Geld lenen met BKR is vrijwel niet mogelijk bij de grote en erkende banken of kredietverstrekkers. Wel zijn er andere mogelijkheden, zoals leningen bij commerciële bedrijven op het internet. Wanneer je twijfelt over een lening kun je ervoor kiezen om advies te vragen. Een adviseur kan je beter op weg helpen en samen met jou kijken hoe je, ondanks je codering bij het BKR, wel een lening kunt krijgen.