Mensen kunnen allerlei redenen hebben om geld lenen zonder toetsing BKR. Bijvoorbeeld het kopen van witgoed, elektronische apparatuur, maar ook een verbouwing of een mooie reis. Het principe van een lening is eenvoudig. Je krijgt geld van de bank of de kredietverstrekker en kunt dat direct gebruiken. Aan de hand van termijnen betaal je het geld echter terug. Ook betaal je over het totale geleende bedrag rente. Deze rente zal de winst zijn voor de bank of kredietverstrekker.

Diverse leningen

Er zijn in Nederland diverse leningen af te sluiten, waarvan de doorlopende lening en de persoonlijke lening nog wel de meest bekende zijn. Deze twee maken deel uit van de zogenaamde consumptieve kredieten, leningen die bedoeld zijn om goederen te consumeren. Vaak worden deze gezien als luxe leningen. Deze leningen zijn bij de meeste banken en kredieten af te sluiten, waardoor ze voor vrijwel iedereen binnen handbereik liggen.

Aanvragen van een lening

Zodra je een lening aanvraagt, wordt deze aanvraag gecontroleerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Het BKR gaat na of er op jouw naam eerder leningen zijn aangegaan en zo ja, of deze weer zijn afgelost. Deze BKR toetsing is bedoeld om banken en kredietverstrekkers te beschermen tegen mensen die een lening niet zouden kunnen afbetalen. Dat kan het geval zijn wanneer je een lening eerder niet hebt afgelost, of wanneer je een uitkering hebt. De BKR toetsing hoort bij het proces van een lening aanvragen.

Negatieve BKR notering

Wanneer je al bekend staat bij het BKR en een negatieve codering op je naam hebt staan, kan het aanvragen een probleem vormen. De lening krijg je eenvoudigweg niet rond, omdat banken afhaken als ze je negatieve verleden kennen. Geld lenen zonder toetsing BKR kan bij een bank niet doorgaan, deze is namelijk verplicht om je aanvraag bij het BKR te toetsen. Banken willen geen geld lenen aan mensen die het mogelijk niet terug kunnen betalen. In dat geval zal het betekenen dat de lening die je af wil sluiten, niet door kan gaan.

Geld lenen zonder toetsing BKR

Er zijn twee opties die je nu hebt. Je kunt ervoor kiezen om van je negatieve codering af te komen, door je schulden af te lossen en een baan te krijgen. Dat duurt echter even, een negatieve BKR notering blijft soms tot vijf jaar zichtbaar. Wanneer je haast hebt kun je ook een lening afsluiten via andere partijen, waarbij geld lenen zonder toetsing BKR wel een optie is.

Externe instanties

Banken en kredietverstrekkers maken gebruik van het BKR. Dat geldt niet voor veel andere, commerciële instanties die leningen en overige financiële producten aanbieden. Daar kun je dan ook terecht voor geld lenen zonder toetsing bkr. Het gaat hier vaak om kleinere leningen, van enkele honderden euro’s. Deze producten kunnen, via het internet of per sms, worden overgeschreven naar je rekening. Geld lenen zonder toetsing BKR kan dus wel. Vaak moet je deze leningen wel binnen korte tijd afgelost hebben. Omdat het hier niet om een bank gaat, hoef je geen rente te betalen. Wel zijn er vaak administratiekosten verbonden aan dergelijke leningen.

Geld lenen zonder toetsing BKR is mogelijk

Geld lenen zonder BKR toetsing is mogelijk, al kom je dan wel terecht bij externe partijen, zoals financiële websites. Per sms of via een online formulier kun je een aanvraag doen voor een lening. Die lening staat vaak binnen korte tijd op je rekening. De lening zal binnen een paar dagen moeten worden afgelost. In plaats van rente betaal je administratiekosten.