Kredieten heb je in allerlei vormen en maten. Mensen kunnen allerlei redenen hebben om een krediet te nemen. Een veelvoorkomende reden is dat mensen willen gaan verbouwen. Dit kost veel geld, vaak meer geld dan mensen op hun rekening hebben staan. Om in één keer klaar te zijn, lenen ze het geld en betalen ze dit – tegen een redelijke rente – terug aan de bank. Voor de meeste mensen is dit geen enkel probleem. Maar er zijn ook gevallen waarbij het krediet niet wordt terugbetaald. In dat geval komt het BKR om de hoek.

Bureau Krediet Registratie

Het BKR, de afkorting van Bureau Krediet Registratie, is gezeteld in Tiel en controleert het financiële verkeer tussen particulieren, bedrijven en erkende banken en kredietverstrekkers. Zodra je een krediet hebt afgesloten wordt dit bij het BKR aangegeven. Het afsluiten van een krediet met BKR wordt niet geaccepteerd. Wanneer je de lening vervolgens netjes op tijd aflost, zal het BKR daarvan op de hoogte worden gebracht. Het BKR dient als bescherming voor banken. Want als een bank een krediet toetst en er komt een negatief advies uit, kan de bank een krediet aan iemand weigeren. Op die manier voorkomt de bank dat kredieten niet op tijd terug worden betaald. Een krediet met BKR vormt voor banken dus een groot risico.

Negatieve BKR codering

Als je een krediet hebt afgesloten en deze niet hebt terugbetaald, krijg je een negatieve codering van het BKR. Dat betekent dus dat banken gealarmeerd worden wanneer jij een krediet af wil sluiten. De banken zullen doorgaans niet overgaan op het uitgeven van het krediet met BKR, waardoor jij ergens anders naar zult moeten zoeken. Aangezien andere banken ook gebruik maken van het BKR, is de kans op een krediet met BKR niet erg groot. Je zult dus moeten proberen van je negatieve BKR codering af te komen. Als dat gelukt is, kun je opnieuw een financieel product aanschaffen, waaronder dus ook een krediet.

Krediet met BKR codering

Vervelend is het wanneer je haast hebt en snel een krediet af moet sluiten. In korte tijd ben je vaak niet zomaar van de negatieve codering af. Het is ook mogelijk om je tot andere partijen te richten. Steeds meer particuliere geldleners verschijnen met hun producten op het internet. Krediet met BKR is bij hen mogelijk. Ze bieden je de optie om snel wat extra geld te lenen. Vaak gaat het om kleine bedragen van enkele honderden euro’s. Deze kredieten kun je snel rondmaken door een sms te sturen of een online formulier in te vullen. Ondanks je BKR codering kun je op die manier aan een lening komen. Omdat je niet te maken hebt met een bank of een kredietverstrekker, hoef je geen rente te betalen. Wel zijn er vaak administratiekosten aan deze kredieten verbonden.

Houd er wel rekening mee dat je niet voor niets een BKR codering hebt gekregen. Eerder ben je in financiële moeilijkheden geraakt waardoor het BKR het verstandiger vond je geen lening meer aan te laten gaan. Wanneer je hiervan afwijkt, kun je de problemen voor jezelf wel groter maken.

Samenvatting

Een negatieve codering bij het BKR zal je doorgaans belemmeren bij het afsluiten van een lening bij een bank of kredietverstrekker. Een krediet met BKR is dus lastig. Er zijn echter andere manieren om aan een krediet te komen. Zo kun je tegenwoordig via het internet eenvoudig kleinere kredieten afsluiten. Omdat er geen sprake is van een bank zul je in plaats van rente administratiekosten moeten betalen.