Lenen als flexwerker is zeker niet eenvoudig. Een lening afsluiten is dan haast een onmogelijke opgave. Dit ondanks het snel groeiende aantal flexwerkers. Ieder jaar verschijnen er berichten in de media dat het aantal flexwerkers weer aan het toenemen is. Waarom gaan de banken hier dan niet in mee? Wat maakt de financieringsmaatschappijen zo huiverig om geld lenen als flexwerker zo lastig te maken? En zijn er buiten de banken om nog mogelijkheden om lenen als flexwerker mogelijk te maken?
Waarom is lenen als flexwerker lastig?
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk best eenvoudig, geld lenen met een flexibel dienstverband is lastig omdat de bank u als een risico beschouwd. U weet namelijk niet zeker of u iedere week hetzelfde inkomen heeft. En dat is direct hetgeen waar de bank op afhaakt. Banken houden niet van onzekerheid. En zeker niet van de onzekerheid dat zij hun geld niet, of later terugkrijgen.
U, als flexwerker, vormt in de ogen van de bank een verhoogd risico.
Waar kunt u nog wel geld lenen
U, als flexwerker, vormt in de ogen van de bank een verhoogd risico.
Waar kunt u nog wel geld lenen
Net als bij het geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing is het bij het geld lenen als flexwerker eigenlijk ook alleen maar mogelijk om een minilening af te sluiten, of om een lening bij particulieren af te sluiten.
Ook de diverse crowdfunding platformen zouden u wellicht nog een helpende hand kunnen bieden. Veel meer opties dan de genoemde 3 kunnen wij helaas niet voor u bedenken. Met nog één uitzondering. Als het bestedingsdoel van de lening een auto is, kunt u wellicht de financiering afsluiten bij een autodealer. Deze autofinanciers willen nog wel eens iets soepeler zijn. Dit omdat zij de auto als onderpand kunnen aanhouden. De banken hebben dan ook meer zekerheid. En dat is nou net het verschil. Hier kleeft overigens wel één nadeel aan. Het juridische eigendom blijft ook bij de bank. U kunt uw auto dus niet zomaar verkopen. U moet hier toestemming van de banken voor hebben.