Een hypotheek is in principe een grote vorm van lenen. De lening is bedoeld om een grote aankoop te kunnen doen, zoals een huis. Veel mensen sluiten een hypotheek dan ook af om in de kosten van een woning te kunnen voorzien. Gebaseerd op je inkomen, de kosten van de woning en de rente waartegen je de hypotheek afsluit, wordt er een bedrag genoemd waarvoor je een hypotheek af kunt sluiten. Met dat bedrag kun je vervolgens een woning kopen.

BKR hypotheek

Anders is het wanneer je een registratie hebt staan bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Dit BKR houdt namelijk van iedereen in de gaten hoe de financiële situatie is. Wanneer je in het verleden een negatieve codering hebt gekregen van het BKR betekent dat dat je ooit een lening niet hebt afgelost. Daardoor word je niet langer in staat gesteld een lening af te sluiten. Daardoor kun je dus ook geen hypotheek meer nemen. Althans, niet bij de normale banken en hypotheekverstrekkers. Desondanks zijn er opties, waardoor je een BKR hypotheek af kunt sluiten.

Belangen bij BKR hypotheek

Enkele organisaties trekken zich het lot van mensen met een negatieve codering bij het BKR zo erg aan, dat ze op zichzelf zijn gaan staan. Deze websites bieden leningen en hypotheken aan voor mensen die een codering bij het BKR hebben, waardoor een BKR hypotheek wel mogelijk wordt. Daarbij laten zij zich niet leiden door de codering, maar kijken zij verder naar de persoon in kwestie. Vaak wordt er een uitgebreide offerte gemaakt, gekoppeld aan een intakegesprek. Daarin wordt gekeken naar de persoon in kwestie, naar diens financiële situatie en naar diens beroep en inkomen. Afhankelijk daarvan wordt een offerte op maat samengesteld, die het mogelijk maakt om toch een hypotheek af te sluiten.

Hypotheek

De hypotheek zal echter anders in zijn werk gaan dan bij de meeste banken en hypotheekverstrekkers. Banken en hypotheekverstrekkers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van de Nationale Hypotheekgarantie, wat voor deze externe organisaties vaak niet geldt. De voorwaarden zullen dan ook heel anders zijn bij een bedrijf dat via het internet financiële producten en diensten aanbiedt.

Advies bij BKR hypotheek

Een BKR hypotheek afsluiten is niet altijd aan te raden. Ga dan ook voor jezelf na waarom je een negatieve codering hebt en of het niet beter is om ervoor te zorgen dat je die kwijt raakt. Wanneer je de codering kwijt bent kun je via de gewone instanties alsnog een hypotheek aanvragen. Als je hierover meer advies wil, kun je altijd een gesprek aanvragen bij de bank of hypotheekverstrekker. Ook een financieel coach kan je verder op weg helpen. Niet alleen door op zoek te gaan naar een passende hypotheek, ook door te kijken of je de negatieve codering kwijt kan spelen.

Conclusie

Een BKR hypotheek is mogelijk, al is het niet de meest eenvoudige en vanzelfsprekende stap. Je zult je moeten wenden tot diverse instanties op het internet, die er vaak andere voorwaarden en principes op nahouden dan de regulieren banken en hypotheekverstrekkers. Een gedegen advies en een goed onderzoek naar de achtergrond van het product kan je hier verder bij helpen.