Leningen worden steeds vaker afgesloten door consumenten, die graag wat extra geld hebben. Zo kunnen ze makkelijker luxe artikelen aanschaffen, zonder zich zorgen te maken over het geld op de bankrekening. Vriendelijke rentebedragen zorgen ervoor dat leningen producten van alledag zijn geworden. Maar direct geld lenen ligt ook steeds meer binnen handbereik. Doordat bedrijven zich ook zijn gaan bezighouden met financiële producten, is het mogelijk om extra snel over geld te beschikken. Direct geld lenen is aan de orde van de dag.

Geld lenen

Normaal gesproken moet je voor een lening een afspraak maken met de bank, diverse papieren invullen en allerlei gegevens aanleveren. Er worden concrete afspraken gemaakt over de termijnbetalingen, de aflossing en het bedrag dat je aan rente kwijt zult zijn. Het rond krijgen van de lening kan daarom nog wel even duren. Wanneer je direct geld nodig hebt, zit je daar niet op te wachten, je wilt namelijk direct geld lenen.

Markt

Kennelijk is er behoefte aan directe leningen, want diverse bedrijven richten zich sinds enkele jaren op de financiële sector. Via websites, reclameboodschappen en advertenties bieden zij heel eenvoudige leningen aan, die je middels sms of mail af kunt sluiten. Geen ingewikkelde papieren meer, maar kant en klare voorwaarden. Daardoor is het inderdaad mogelijk om direct over wat extra geld te beschikken. Deze lening is ook geschikt voor mensen die een negatieve codering hebben bij het BKR, het Bureau Krediet Registratie in Tiel. Omdat deze bedrijven geen gebruik maken van de toetsing bij het BKR, kunnen mensen met een codering makkelijk een kleine lening afsluiten.

Leningen

De leningen die door deze bedrijven worden aangeboden worden vaak minileningen genoemd en beslaan zo’n honderd tot hooguit duizend euro. Het geld kan gebruikt worden ter overbrugging, of om snel een aanschaf te kunnen doen. Dat betekent dus wel dat je met dit geld geen nieuwe auto kunt kopen of ervan op reis kunt. Bovendien stellen de voorwaarden, die vrij strikt zijn, dat de lening binnen enkele dagen tot weken moet worden afgelost. Direct geld lenen is mogelijk, maar daarbij moet wel snel worden afgelost.

Rente

Bij leningen die door commerciële bedrijven worden uitgegeven hoef je geen rente te betalen, omdat de voorwaarden die op banken van toepassing zijn, niet van toepassing zijn op bedrijven. Daarom betaal je behandelingskosten, ook wel administratiekosten genoemd. Let er op dat deze kosten soms wel twintig tot dertig procent van het geleende bedrag kunnen zijn. Daardoor is direct geld lenen wel een stuk duurder dan een normale lening.

Conclusie

Direct geld lenen is mogelijk via websites op het internet. Per sms of mail kun je zo heel snel een lening afsluiten. Het is echter wel aan te bevelen je hier goed in te verdiepen, want de bedragen voor behandelingskosten kunnen hoog oplopen. Indien het niet noodzakelijk is om snel over extra geld te beschikken, is het handig om een gesprek aan te gaan bij de bank. Als je daar aangeeft dat je het geld snel nodig hebt, kunnen zij misschien een regeling treffen. Daarop zijn de voorwaarden die voor Nederlandse banken gelden, dan wel van toepassing. Zo voorkom je dat je later financiële problemen krijgt.