De tijd dat u uw bank binnen liep om een lening aan te vragen en af te sluiten ligt al ver achter ons. Online een lening aanvragen gebeurd tegenwoordig veel vaker. Online een lening aanvragen is over het algemeen ook nog eens vele malen sneller dan een lening aanvragen bij de eigen bank. Ten eerste zijn er al bijna geen bankfilialen meer, ten tweede is het niet meer zo dat u een bank kunt inlopen, en met het geld op zak de deur weer uit gaat. Online een lening aanvragen is tegenwoordig sneller dan een lening aanvragen bij de bank.

Online een lening aanvragen binnen 5 minuten

[FinanceMe] Online een lening aanvragen kan binnen enkele minuten. Als u een aanbieder heeft geselecteerd kunt u binnen één a twee minuten een aanvraagformulier invullen. Bij nagenoeg alle aanbieders wordt gevraagd om in ieder geval uw bruto en/of netto maandinkomsten, en uw woonlasten. Bij hypotheken gaat het hierbij om uw bruto maandlasten, bij de huur gaat het om uw kale huur. Daarnaast zal er naar uw personalia worden gevraagd. Als u zorgt dat u deze informatie bij de hand hebt, kunt u binnen enkele minuten een lening aanvragen.

Voordelen van online een lening aanvragen

Als u online een lening aanvraagt, heeft dit wat voordelen in vergelijking met het “ouderwetse” geld lenen bij de eigen bank.
Naast de snelheid van het het aanvragen zijn er nog meer voordelen als u een lening online wilt gaan afsluiten.
Leningen laten zich online namelijk eenvoudig vergelijken, het is eenvoudig om van meerdere aanbieders een offerte op te vragen, en deze met elkaar te vergelijken.
Als laatste grote voordeel willen wij de anonimiteit nog benoemen. Dit wordt door veel mensen als iets positiefs ervaren. Een lening afsluiten wordt namelijk door veel mensen gezien als iets om zich voor te schamen. Dit terwijl 50% van de Nederlanders een lening heeft. Dit kan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn. Maar ook debetstanden op de betaalrekening worden gezien als geldleningen.

Tip bij het online een lening aanvragen: Vraag altijd meerdere offertes aan, vergelijk deze goed met elkaar en zorg dat u de voordeligste lening afsluit. Ook voor het afsluiten van een lening geldt dat haastige spoed zelden goed is.