Naast de lening voor de woning, de hypotheek, is de auto is één van de objecten waar het meest voor wordt geleend. In het verleden werd maar liefst 80% van de nieuwe auto’s gefinancierd. Een lening afsluiten voor een auto komt dus heel veel voor. Er zijn de afgelopen jaren ook veel veranderingen geweest als het gaat om de lening voor de auto. Er zijn nieuwe kredietvormen ontstaan voor de lening voor een auto. Zeker van de private lease wordt de komend jaren veel verwacht, dit omdat het échte bezit van een auto steeds minder van belang wordt.

Welke lening sluit u af voor een auto?

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 
Er zijn steeds meer vormen van geldleningen. Welke vorm u uiteindelijk kiest bepaald u uiteraard helemaal zelf. Het belangrijkste in dat u aandacht hebt voor de looptijd. De looptijd van de lening mag niet langer zijn dat de periode die u verwacht de auto te rijden. Er is niets frustrerender dan nog te betalen voor een auto, terwijl u deze niet meer in uw bezit heeft.
Welke vorm van een lening afsluiten voor een auto u kiest maakt dan verder niet veel uit. Bij een doorlopend krediet moet u er alleen rekening mee houden dat u de looptijd van uw lening goed in de gaten blijft houden.

Is private lease ook een lening afsluiten voor een auto?

Dit is een vraag die met ja en nee te beantwoorden is. Als we ervan uitgaan dat u kiest voor de vorm waarbij u enkel en alleen de brandstof moet betalen is het feitelijk niet echt een lening. De wegenbelasting, verzekering en het onderhoud zitten dan allemaal in één prijs gevangen.
Als u kiest voor de financial lease, waarbij u de kosten voor onderhoud, verzekering en wegenbelasting wel zelf moet voldoen, is dit toch echt een lening, een vorm van een persoonlijke lening om preciezer te zijn.

Tip bij een lening afsluiten voor een auto : Zorg ervoor dat de looptijd van de lening in overeenstemming is met de verwachte levensduur van de auto.