Een goedkope lening afsluiten is natuurlijk wat we allemaal willen. Waarom zou u meer betalen dan strikt noodzakelijk. Leningafsluiten.com vertelt u dan ook graag meer over de mogelijkheden om een goedkope lening afsluiten mogelijk te maken.
Als u een voordelige lening wenst zijn er een aantal zaken waar u rekening mee zou kunnen houden. Allereerst moet u natuurlijk weten wat voor soort lening u wilt afsluiten. U kunt wat dit betreft kiezen uit een doorlopend krediet afsluiten, een persoonlijke lening afsluiten, of een kleine lening afsluiten in de vorm van een minilening.
Als het u gaat om een goedkope lening afsluiten dan begint dit met een keuze maken tussen de kredietvormen die u wenst.

Ferratum Minilening Afsluiten
Max € 800,-
Geen BKR toetsing
van 21 tot 69 jaar
Maximaal 45 dagen
 
Loandome Minilening Afsluiten
Max € 500,-
van 21 tot 65 jaar
Maximaal 30 dagen
rente 0,66% per dag
 
Doorlopend krediet afsluiten
Max € 75.000,-
BKR toetsing
van 21 tot 68 jaar
Voor 72 jaar inlossen
 

Goedkope lening afsluiten, bij wie kunt u het best terecht?

De hamvraag als u daadwerkelijk een voordelige lening wenst af te sluiten is waar u terecht kunt, moet u kiezen voor een lening afsluiten bij een Kredietbemiddelaar, of juist rechtstreeks bij een bank? Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig te geven. Bij de bank zijn de standaard tarieven veel hoger dan bij een kredietbemiddelaar. De rentetarieven van een kredietbemiddelaar zijn rentes vanaf 4,6% terwijl de rentes bij de banken op dit moment vanaf een lage 6% zijn. Een aanzienlijk verschil.
Toch is het ook verstandig om offertes op te vragen bij uw eigen bank, reden hiervoor is dat de kredietbemiddelaars werken met vanaf rentes. Dit houdt in dat het genoemde rentepercentage de minimale rente is. Het kan best zo zijn dat de percentages die in u situatie gelden net iets hoger zijn.

Waar moet u op letten als u een goedkope lening wilt?

Belangrijk is natuurlijk het rentepercentage. Dit bepaald voor het allergrootste deel de totale kosten van uw lening. Daarnaast kunt u ook letten op de eventuele bijkomende kosten. Wettelijk gezien mogen er voor het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening overigens geen kosten in rekening gebracht worden. Dit is vastgelegd in de Wet op het Consumptief krediet. Is dit toch het geval? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met de toezichthouder, de AFM (Autoriteit Financiële Markten).