1000 Euro lenen met een doorlopend krediet is één van de meest voorkomende vormen van het 1000 euro lenen. Al eerder hebben wij op de website aandacht gegeven aan het 1000 euro lenen. Hierbij hebben we al even kort aangegeven welke mogelijkheden er zijn als u een lening wilt afsluiten van 1000 Euro.

Persoonlijke lening afsluiten
vanaf 4,5%
Vaste maandelijkse kosten
Lage vaste rente vanaf 4,5%
Altijd tussentijds boetevrij aflossen
Vaste looptijd, geen verrassingen
Doorlopend krediet afsluiten
vanaf 4,5%
Variabele rente
Laagste rente van Nederland
van 21 tot 66 jaar
 
A-Krediet
vanaf 4,4%
Boetevrij aflossen
Lage variabele rente
In 2 dagen uitbetaald
van 21 tot 66 jaar
Minilening afsluiten
Maximaal € 800,-
Zonder BKR toetsing
Snel geld lenen
van 21 - 70 jaar
 

1000 Euro lenen met een doorlopend krediet, waar let u op?

Natuurlijk is het van belang om bij een lening afsluiten, ook al is het “maar” een lening van 1000 Euro te letten op de belangrijkste voorwaarden bij een lening. Belangrijke voorwaarden zijn dan natuurlijk het rentepercentage en de terugbetaling van de lening. Als u hier niet op let kan het zo zijn dat u meer moet terugbetalen dan strikt noodzakelijk is.
Waar u in ieder geval zeker op zou moeten letten is dat u 100% zeker weet dat u de lening ook weer terug kunt betalen. En dat u de lening afsluit met de laagst mogelijke rente en een zo kort mogelijke looptijd. Dit laatste om te voorkomen dat u teveel rente gaat betalen.

Hoe werkt een doorlopend krediet van 1000 Euro aanvragen?

Een doorlopend krediet van 1000 Euro aanvragen is eenvoudig. U moet er wel rekening mee houden dat de meeste banken werken met een limiet van € 2.500,- of zelfs € 5.000,-. Dit is meer dan u nodig heeft. Omdat u kiest voor een doorlopend krediet kunt u een bedrag in depot zetten. Over dit bedrag betaald u dan geen rente en aflossing. U krijgt de € 1.500,- op uw rekening gestort.

Wat kost 1000 Euro lenen met een doorlopend krediet

Geld lenen kost geld. Dat weten we natuurlijk allemaal. Bij een lening van € 1000,- betaald u naast de rente over het uitstaande saldo ook altijd nog een bedrag aan aflossing. 1000 Euro lenen met een doorlopend krediet zal u in ieder geval € 50,- per maand gaan kosten. Dit bedrag is dan altijd rente en aflossing.

Waarom kan een lening worden afgewezen?

Een lening afsluiten is geen vanzelfsprekendheid. De banken hebben strenge acceptatierichtlijnen. En lang niet iedere aanvraag wordt goedgekeurd. Het bedrag dat u wilt lenen doet daar niet veel aan af.
Zo kunt u met bepaalde uitkeringen überhaupt geen lening verkrijgen bij de banken. Consumenten met een WW uitkering of een ABW uitkering zijn al uitgesloten van leningen.
Daarnaast is 1000 euro lenen met een doorlopend krediet niet mogelijk indien u een negatieve BKR registratie heeft. Banken verstrekken op dit moment geen leningen indien u een negatieve BKR registratie heeft. Hierbij moet u er ook nog rekening mee houden dat een lening nog 5 jaar nadat u deze heeft ingelost, zichtbaar blijft bij het BKR. En hiermee ook uw negatieve BKR registratie. Als u in één van de genoemde situaties zit zijn er alleen nog mogelijkheden bij de gemeentelijke kredietbanken.
Voor het afsluiten van de lening zelf mogen er overigens geen kosten bij u in rekening gebracht worden. Dit is vastgelegd in de Wet op het Consumentenkrediet.

1000 Euro lenen met een doorlopend krediet? Kijk ook naar uw andere leningen.

Als u 1000 Euro gaat lenen met een doorlopend krediet, dan kan het voordelig zijn om ook kritisch te kijken naar uw eventueel andere lopende leningen. Bijvoorbeeld uw credit card, de roodstand op de bank, of de te dure lopende leningen. Een lening oversluiten kan u veel geld besparen. En het kan uw voordeel vergroten. Bij de meeste banken is de rente namelijk gestaffeld. Dit houdt in, des te meer u leent, des te lager de rente. Door het oversluiten van uw lopende leningen verhoogd u het limiet dat u nodig heeft, en verlaagd u dus ook nog eens uw rente.
Uw lopende leningen oversluiten of niet? Qua snelheid van verwerking van uw lening maakt het niets uit. Wij raden u in ieder geval aan om van dit moment gebruik te maken om naar uw lopende leningen te kijken.